Det finns hopp

Nog för att hon kanske uttrycker sig aningen drastiskt, men man kan inte annat än ge denna ”kristna diakon” rätt i det hon i VLT (Vestmanlands läns tidning) skriver om Svenska kyrkan som en enbart ytligen skild från staten kyrka. Personligen känner jag mig alltmer upplivad av att allt fler uppenbarligen får upp ögonen för det helt orimliga situation vi befinner oss i idag i Svenska kyrkan. Och jag blir alltmer övertygad om behovet av grupper som t ex Frimodig kyrka, som faktiskt vill leda kyrkan, inte utifrån en partipolitisk agena, utifrån en kristen. Hoppas Elvy också noterat att Frimodig kyrka bjuder in till Stockholmsmötet 15-16 november i år!

Annons

4 svar

  1. Jag tror fler och fler noterar att Svenska kyrkan och staten inte är så åtskilda som politikerna försöker framhäva. Dagens system är en parodi både för kyrkan och för staten.

  2. Visst är kyrkan politisk. Jag tycker varje gång efter stiftsfullmäktige i Göteborg att det är mer politik där än vad det är i kommunfullmäktige där jag sitter. Men jag måste säga att vi som inte vill ha det så finns också i andra nomineringsgrupper än Frimodig. http://blogg.nmattsson.se

  3. Visst Niklas, finns det fler icke-politiska röster i kyrkan, och det är ju jättebra. Fast personligen tycker jag att Frimodig kyrka är den bästa av dessa röster, eftersom den har en så klar teologisk grund. Men inte mig emot med fler röster av samma slag, men kanske med annat innehåll och riktning.

  4. Jag har inget emot Frimodig jag heller fast jag tillhör Kristdemokrater i svenskakyrkan, vi brukar rösta ungefär på samma sätt. Problemet är nog mer att vi som är förtroendevalda i kyrkan inte vill åt samma håll. En del av oss vill ha en kyrka med lärjungar och andra tycker att det räcker med folk i kyrkan. För mig är det två olika saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: