Om Etiopien

dsc00493.JPGEtiopien är ett av världens fattigaste länder, materiellt sett, men ett av de rikaste vad gäller kultur, historia, natur, klimat mm.

Annons

3 svar

 1. historia

 2. Hej igen! Ett nytt försök till kontakt. Hoppas allt är väl med Er i Addis. Såg just på nyheterna att ni inte har det varmare än vi Här är runt 0 gr C, och i Addis var det 1gr C, enligt vår TV. Brr!
  Allt gott till Dig och resten av gruppen.

 3. Hej Erik! Jag satt och slösurfade lite på google på bilder från Etiopien eftersom vi väntar på att få åka dit igen, tryckte på en bild (den vackra vyn här uppe till höger tror jag att det var) och… Mäh! Det är ju Erik! Så jag måste skriva några rader känner jag :). Jag hittade ingen mailadress så jag tar det här.

  Jag vet inte om du kommer ihåg mig för det var… hm… Ja, jättemånga år sen i alla fall sen vi sågs senast. Då var det nog på Uppsalatåget till Gävle. Jag hette Nyström i efternamn som yngre, brunhårig tjej som växte upp i Storvik och hängde en del hemma hos er i Kungsgården. Sen började jag läsa lite till präst men insåg snabbt att jag fått saker om bakfoten och blev istället 4-9-lärare i Ma/NO.

  I alla fall, livet är härligt märkligt… Av olika anledningar föll det sig faktiskt så att vår (jag är sen rätt många år gift) son föddes i Etiopien. I början av juli 2005 var vi i Addis Abeba och hämtade honom, knappt fem månader gammal, och förälskade oss helt i landet på samma gång. Vilket härligt, vackert land och vilka härliga, vänliga människor! Fast det första jag ville se av Etiopien var förstås regnet. Så många gånger jag hört om detta regn! *skratt* Nog fick jag se regn alltid och ja, svenskt regn är verkligen ingenting i jämförelse, det måste jag erkänna. Nu väntar vi på Yohannes lillasyster eller lillebror och hoppas på att få åka tillbaka någon gång i år. Och det var därför jag satt och sökte på bilder från Etiopien.

  En varm hälsningar och TACK till dig och din familj för allt gott ni sagt om Etiopien! När vi bestämde oss för att välja just Etiopien var jag ärligt talat livrädd… Hur skulle det gå att åka till ett så fattigt, läskigt land långt borta? Ibland tänker jag att hade jag inte hört all den värme ni pratade om Etiopien med och allt gott ni sade om landet och människorna då för länge sen, så kanske jag aldrig hade vågat… Och då hade vi inte fått vår son! Det är helt otänkbart och hemskt att tänka sig. Nu fick vi ett andra hemland istället, det landet som våra barn föddes/föds i och som vi föddes som föräldrar i.

  Kram, Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: