Evangelium: Ifakara!

Prästerik är på besök i Ifakara i södra Tanzania. Idag fick jag en förklaring till det namnet.

En gång i tiden fanns en enormt stor och minst lika fruktad krokodil i Kilomberofloden. Det satte skräck i människorna och innebar stor fara för var och en som ville korsa floden. Men till slut dog krokodilen och man kunde ropa ut: Ifakara – fienden är borta! Så fick staden vid floden sitt namn och jag fick en ny version av evangelium. Ormen från urtiden är dödad! Fienden är borta – Ifakara!

Annons

3 svar

  1. Ja, den har i varje fall fått sitt banesår. Fantastiskt fin liknelse du ”fångade upp”, och vad roligt att du inte bara twittrar utan även bloggar – från Tanzania rent av!

    Men jag tror att du håller med mej om att det i vissa bemärkelser är för tidigt att ropa ”Ifakara!” Ormens huvud är krossat – men drakstjärten sveper vida omkring. Satan går rent av fortfarande omkring som ett rytande lejon och söker någon att sluka. Han är visserligen besegrad och i en mening utkastad/bunden – men vi kan låta oss övervinnas genom att gå för nära.

    Att få segerjubla utan att ha fått eller kunna ge någon ”faran över”-signal, det är väl vår situation här i tiden (viktigt inte minst nu mellan Mikaeli och Allhelgona, jfr http://www.psalmboken.blogspot.se/search/label/N%C3%A4r%20stormens%20lurar%20skalla ).

  2. Min vän! Vad härligt att höra att skapelseberättelsens vittnesbörd på detta sätt. Oj vad länge sen det var. Jag hittar inga mailadresser till dej som fungerar så då får gärna maila mej. Vore så kul att träffas om du nu är hemma i Svedala någon gång! Kram Hanna

  3. God jul, Erik! Gud välsigne dej och det arbete du står i, även om det kanske inte ger dej någon tid att blogga. Men skriv gärna fler såna här – eller helt annorlunda – inlägg när du hinner!

    Och uppmuntra gärna även vår missionsföreståndare att blogga utan alltför höga pretentioner på ”välskrivning” – det är ett fint sätt att få följa er och ert arbete på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: