Biskopsdebatt i Dagen

Här är länken till den debattartikel jag skrivit i dagens Dagen

Se även Roland Gustafssons kommentar på ELMs hemsida.

5 svar

  1. Hoppsan, man finns med bland ”Andra bloggar! Du skriver så mycket bra vareviga dag, inte minst i Dagen! Jag måste bli mera seriös och lämna rotmoset 🙂

    Allt gott!

    Kerstin
    fd FK styrelseledamot
    som ska på förberedande stiftsföreningsmöte på söndag!

  2. Mycket bra och träffande artikel du skrivit i Dagen idag. Det var nästan pinsamt att höra biskoparnas resonemang i tv-soppan härom morgonen, särskilt då Persenius. Skönt att det finns modiga präster som vågar ta bladet från munnen. Det gör att man inte ger upp hoppet. Vi behöver fler av dem. Fortsätt så, Erik, ge inte upp. MÅnga stöder dig säkert.

    Var välsignad!

    Lennart

  3. Svenska Kyrkan skall naturligtvis uttala sin önskan att behålla vigselrätten. Staten skall lagstifta att sammanlevande under äktenskapliga förhållanden juridiskt skall registreras av myndighet. Sedan får kyrkan göra som den vill.

  4. Hej!

    Schysst blogg! Snubblade in på denna blogg efter att ha läst din artikel i Dagen
    Vill bara säga att det var gött att läsa det du skrivit där. Så skönt att någon av er präster står upp och säger det som så många tänker att någon borde säga. Det behövs präster som säger vad de tycker innan de gått i pension.

    Tack!

    /Johan N

  5. Tack för alla dessa glada tillrop! Nu får vi ju inte hänga läpp, bara för att våra biskopar snurrar till det för sig (och för oss andra), utan frimodigt arbeta för att allt fler människor ska få upp ögonen för det som verkligen betyder något: frälsningen i Jesus Kristus! Än finns det tid, än finns det möjlighet.

Lämna en kommentar