Mission behövs än

Är tiden för alltid passerad då Sverige sände missionärer till länder och platser där man ännu inte hört om Jesus Kristus? Om man läser artikeln i Dagen om SKM (Svenska kyrkans mission) och Lutherhjälpen så kan man lätt få för sig det. Svenska kyrkan arbetar framför allt med relationer och dialog idag. Vi stöttar systerkyrkor med utbildning, punktinsatser och annat snarare än bedriver något eget evangeliserande, kyrkoetablerande arbete. Det är nog gott på många sätt, men räcker det verkligen? Kan man vara kyrka utan att missionera? Jag tror inte det.

Därför är jag också desto mer angelägen om att EFS mission måste göra allt som går för att hålla liv i missionstanken. Det är ett måste. Naturligtvis ska vi samverka med redan etablerade kyrkor där det finns sådana, men fortfarande finns alltför många människor som inte har någon kyrka över huvud taget inom räckhåll för att vi ska kunna slå oss till ro.

Till detta kommer också vikten av lokal mission (det som ofta kallas evangelisation), dvs att sträcka oss till alla de människor runt omkring oss i vårt eget land som inte lärt känna Jesus.

Vi behöver låta den Helige Ande blåsa nytt liv i missionsivern i vårt land och vår kyrka, så att människor runt hela jorden för höra om och lära känna honom som ger livet mening och erbjuder oss ett hopp bortom lidandet och döden: Jesus Kristus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: