Gott samtal i Malawi

Vilken glädje att få komma till vår systerkyrka i Malawi, Evangelical Lutheran Church in Malawi (ELCM)! Vi landade i torsdags eftermiddag och har nu landat även själsligen.

Igår hade vi ett ordentligt möte med biskop Joseph Bvumbwe och ledningen på kyrkans huvudkontor. Så gott det är att få uppleva att man på ett par timmars samtal kan räta ut frågetecken och hitta till ett förtroendefullt samtal, trots en avvaktande och nästan misstänksam inledning. I det här fallet handlade det om en djup besvikelse över Svenska kyrkans beslut om enkönade äktenskap och det sätt på vilket detta har kommunicerats till ELCM. När jag fick möjlighet att redogöra för EFS hållning i frågan och även berätta om våra prioriterade mål i det internationella missionsarbetet började ögonen runt bordet lysa upp.

Vilket privilegium det är att få möta syskon i Jesus Kristus och känna att man trots kulturella och språkliga barriärer hör ihop och har en gemensam längtan att föra evangeliet vidare till dem som ännu inte fått lära känna Jesus!

3 svar

  1. Men hör du Erik, har du helt övergått till twittrande? Nog tycker då en trögmåns som jag att det är lite synd – jag gillade ditt bloggeri väldigt mycket. Välkommen åter till din egen blogg! (Ibland, när Andan faller på…)

  2. Vill gärna upprepa min lilla önskan eller fromma förhoppning från i advent – nog är lite kvitter då och då trevligt, men inte går det upp emot ett rejält blogginlägg! Gott nytt 2012, Erik, och tack för din insats som missionssekreterare!

    • Ja, vad ska jag svara? Idag blev det iaf två inlägg. Jag hoppas kunna komma igång med fler också framöver. Tack för uppmuntran!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: