Ändrade plan(er)

Imorgon måndag var planen att jag skulle få ta emot en företrädare för den etiopiska evangeliska Mekane Yesus-kyrkan som gäst. Han har varit i Norge några dagars konferens och på hemväg var det meningen att han skulle komma förbi Uppsala så att vi skulle kunna mötas och diskutera en del gemensamma angelägenheter.

Den planen gällde innan den där isländska vulkanen började mullra. Som det ser ut nu kommer han med tåg från Oslo till Uppsala någon gång i morgon kväll. Såvida det finns plats på tåget… Annars kommer han kanske med buss. Hursomhelst innebär det att planerna för morgondagen får göras om.

Sen får vi se hur läget är på onsdag kväll, när han ska flyga från Sverige till Etiopien. Förhoppningsvis är flygtrafiken igång då, men det verkar ju onekligen lite osäkert. Undrar också hur svenska myndigheter hanterar situationen i det fall att han skulle bli kvar några dagar till och om hans visum skulle gå ut innan han fått chans att lämna.

Särskilt orolig är jag nu inte, det mesta brukar ju ordna sig. Men visst kan man fundera lite. Skönt också att veta att vi är inneslutna i Guds hand, alldeles oavsett hur många vulkaner som bryter ut på Island.

Samtidigt sitter min kollega Annika i Malawi och väntar på att få resa hem. Flyget skulle ha gått från Lilongwe idag mitt på dagen, men hon blir kvar åtminstone en natt till i väntan på att vulkanvinden ska vända. Tänk att en vulkan kan ställa till det för oss på detta viset, vi som trodde att vi kunde och behärskade allt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: