Världens bästa

Det var många som gick ur Svenska kyrkan förra året. Och så lär det fortsätta, verkar det som. Enligt SvD påstår Erica Brundin, planeringschef för Svenska kyrkan, att det inte går att göra något åt antal utträden. Och det får hon förstås både säga och tro. Men tänk så spännande det hade varit om hon istället hade vågat anta den utmaning som ligger i utträdessiffrorna.

De går att vända och det handlar om att se till att allt fler svenskar får upp ögonen för evangeliet om Jesus Kristus! Världens rikaste kyrka har enastående möjligheter att presentera världens bästa budskap på världens bästa sätt till världens mest sekulariserade befolkning. Guldläge tycker jag det verkar som. Satsa på evangelisationskampanjer! Satsa på att fylla kyrkorna med liv! Men icke! Vi ska visst bara passivt se på när svenskarna, en efter en lämnar den kyrka som lagt grunden till det välfärdssamhälle vi idag lever i och i så hög utsträckning tar för självklart.

4 svar

  1. Det finns en grundläggande inställning till medlemsflykten ur Svensk Kyrkan som i mångt och mycket liknar de politiska partiernas eviga jakt på mittenväljarna: det är genom att släta ut budskapet som man tänker sig att attrahera människor. Samtidigt efterfrågar moderna människor autencitet allt mer och kräver att organisationer och individer ska ”stå för” något eget. Kombinationen av detta kan ju bara sluta på ett sett.

  2. Nu när det är ekumeniska böneveckan kom jag bara på att jag nog allt är glad över våra systerkyrkor också!
    Pratade just med en missionspastor (SMK) inför den ekumeniska sång och förbönsgudstjänst vi skall ha 4 olika samfund tillsammans på söndag kväll (FA, SMK. SvK och pingströrelsen). SÅ mycket glädje jag förväntar mig i den gudstjänsten – jag förväntar mig att det blir bra, för böneveckans tema är ju ”Vittna om den uppståndne!”.

  3. Ja tänk, jag tror också att alla dessa resurser, ekonomiskt och i människor skulle kunna användas bättre. Och det skulle kunna bli ”Håra bud för den onde” (ett bandnamn ifrån Adrian Plass’ böcker) och goda bud för mänskligheten.

  4. Snälla Erik, fortsätt blogga istället för kvittra (om du, som det verkar, måste välja). Hellre en rejäl text i datorn än tio fragment i mobilen.

    ;o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: