En prost mindre i (S)

Lars B Stenström, kontraktsprost i Örebro, meddelar att han lämnar (S) för att istället ansluta sig till (KD). Synd för (S), men jag antar att partiet mest tycker att det är skönt att bli av med Stenström, som ju på senare tid alltmer stuckit ut hakan i den inomkyrkliga debatten bl a om den partipolitiskt styrda Svenska kyrkan. Men grattis (KD) som får en duglig och engagerad röst i fortsättningen!

3 svar

  1. Kpr Stenström har nog kämpat länge inom S vilket i princip är en ateistisk organisation. Nu handlar kampen om att Sv Ky inte totalt genomsyras av ateism, gnosticism och agnosticism. När man fokuserar och institutionaliserar mångfalden men inte Sanningen och Enheten uppstår dessa motsägelsefulla tecken

  2. Stenström har ju helt rätt att den Svenska kyrkan styrs av politiker och skulle numera skötas av kyrkan själv fullt ut.
    Bara att gratulera KD som får en man som sätter ”ut hakan”. 🙂

  3. Det är värdefullt,att politiskt anslutna människor tar ställning till ofoget av de politiska partierna ,att utöva makten i vår Svenska Kyrka. Under hela valrörelsen
    har jag gamle man påtalat det olämpliga i ,att det parti jag själv är medlem av(M) nominerade till Kyrkomötet.
    Men ofoget pågår i varje parti. En själasörjare betraktar jag ,som politiskt neutral , men nu börjar ju bibeltolkningen bli mer politisk än teologisk i Svenska Kyrkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: