Motsagda humanister

Idag skriver ett antal framstående kristna intellektuella på DN debatt ett alldeles utmärkt svar på Humanisternas sekulära manifest för en vecka sedan i samma tidning. Enkelt och klart visar de hur det faktiskt är kristna värderingar som format vårt samhället till att bli ett humant, öppet, demokratiskt och vetenskapsbefrämjande samhälle.

För en reflekterande och tänkande människa är det tämligen uppenbart att den kristna tron har spelat en stor och positiv roll i det samhälle som är vårt idag. Precis som artikelförfattarna också skriver finns det naturligtvis gott om exempel på när kristna och andra i kristendomens namn även haft en negativ och ibland destruktiv inverkan på samhället. Det är ändå oemotsägligt så att utan den kristna tron hade inte västerlandet varit det öppna och demokratiska samhälle det trots alla brister ändå är.

Därför är det också viktigt att inte låta Humanisternas historierevisionism få stå oemotsagd. Det behövs fler kristna som både stolt och ödmjukt vågar peka på de goda samhällskvaliteter som kommer ur en kristen människo- och världbild.

6 svar

 1. Hear hear! Instämmer helt!

 2. ”Det är ändå oemotsägligt så att utan den kristna tron hade inte västerlandet varit det öppna och demokratiska samhälle det trots alla brister ändå är”

  Jasså du? Oemotsägligt? Har du några argument för det? Eller har du hört det från din gud?

 3. Hej
  Lycka till med nya jobbet som missionssekreterare.
  Gud välsigne dig!
  Utlandsmission är viktigt.

  Hälsar fd kenyamissionär

 4. Tyvärr tycker inte jag att det kristna debattsvaret höll samma nivå rent retoriskt. Tyvärr var humanisterna denna gång vassare i sin argumentation.

 5. Det finns mycket jag håller med om i artikeln, trots att jag själv är humanist. Visst görs mycket gott inom Kyrkan.

  Tyvärr är ju grunderna tyvärr ovetenskapliga falsarier.

  För mig veterligen finns inga som helst vetenskapliga belägg för att vatten kan bli vin, att hjärndöda människor kan väckas till liv, att en tjej får barn utan föregående samlag eller assisterad befruktning m.m.

  Detta är sagor. Precis som gudasagorna i Laertes Diogenes och sagorna kring guden Horus. (Som för övrigt hittades på ungefär samtidigt som när NT skrevs 100 år efter vår tideräkning, e.vt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: