Habemus papam (missionsföreståndare)

Vi har fått en ny missionsföreståndare! Ja, eller i alla fall snart. Stefan Holmström tillträder inte förrän lite längre fram i vår, när Anders Sjöberg avgår från posten som högste ledare för EFS.

Budbäraren har förstås fått möjligheten att vara först med en intervju av den tillträdande missionsföreståndaren. Där framgår att Holmström kommer att prioritera uppgiften att stärka förtroendet för Bibeln och att göra Jesus känd. Så är det också många av oss känner Holmström sedan tidigare: han har hjärtat på rätta stället. Kanske kommer han att få det besvärligare i kyrkopolitiken och det erkänner han även som en av sina svagare sidor. Men då är det naturligtvis alla medarbetares uppgift att komplettera honom och vara goda rådgivare, varnare och uppmuntrare. Och allas vår uppgift att be för honom.

Det kommer säkerligen att behövas, för den teologiska debatten i Svenska kyrkan och EFS idag är sannerligen inte så lätt att handskas med.

Gud välsigne Stefan!

Annonser

5 svar

 1. Det låter ju som om den nya helige fadern var ett bra val. Jag kände knappt till honom. Visst är han bra? Hoppas, hoppas!

  • Ja, nog tror jag det blir bra. Men det är ingen lätt uppgift och inte heller att komma efter A Sjöberg, som ju har gjort ett fantastiskt gott arbete som missionsföreståndare. Mycket förbön är nog det som behövs från vår sida. I övrigt är Stefan en hyvens prick, så det ska nog gå bra.

 2. Jag håller verkligen med – vi har anledning att glädjas för rörelsens skull och hoppas och ber att Stefan H skall ha ett mjukt hjärta och en hård panna för de tuffa tag han kommer att ställas inför.

  Min tacksamhet går också till Anders Sjöberg som gjort en beundransvärd insats under sina sju år. Ett stort tack och med mycken välsignelse in i nya uppgifter för honom!

 3. Nog för att Anders Sjöberg, varit en av de främsta i sitt slag, de närmaste 7 åren. Men jag har mycket höga tankar även om Stefan Holmström. Stort tack till styrelsen som gjort ett lysande jobb med kandidatuttagningen, och ett ännu större tack till dem för deras slutgiltliga val! tack tack!

  Ps. Skönt med ännu en period då man behöver känna att man behöver skämmas för vad som far ur munnen på ens högsta ledare!

 4. Halleluja!
  Jag gratulerar EFS till detta val. Sefan är en person ”för en tid som denna”. Glädjande är hans djupa förankring i Guds ord och hans kärlek till Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: