Överskattad Obama

Här i Etiopien (och säkerligen på fler håll) har det varit stor uppmärksamhet kring den amerikanska presidentinstallationen. Barack Obama lovordas med ständiga superlativer. Och visst är det historiskt att en Vita huset ska ersättas av en svart barack, som någon så fyndigt uttryckte det.

Men är det inte aningen proportionslöst, frågar jag mig. Visst är väl ändå Obama människa? Och därmed syndare och ofullkomlig och maktlysten och lättledd och…. ja, ni vet, allt det där som vi människor är. Också jag hoppas att Obama ska kunna bli en god president för världens mäktigaste nation och att hans politik ska innebära en ny inriktning på världspolitiken. Men samtidigt vill jag försöka vara åtminstone lite realist. Hur mycket kan han påverka egentligen? Säkert en hel del, men knappast allt.

Nåja, som alltid så är det ju också allas vår uppgift att be för våra ledare, att Gud och de människor som finns omkring dem ska leda dem på kloka och sunda vägar. Bara så kan mänskligheten verkligen få någon glädje av en svart president i Amerikas Förenta Stater.

3 svar

  1. Hej bror!
    Måste säga att jag är ganska avis på dig och pappa som får vara i Etiopien. Men jag kommer väl dit förr eller senare. Hoppas ni har det bra därnere i alla fall. I julas bad jag pappa se efter kläder till två små tvillingar. Han trodde inte att han skulle komma ihåg det, så du får gärna påminna honom. Ni har ju några dagar kvar iaf.
    Vi hörs!
    Kram/Ellen

  2. så sant så sant… visst är han också människa med allt vad det innebär. men det är stort ändå. hörde på nyheterna att när hans föräldrar gifte sig var det i hälften av usa:s stater olagligt med äktenskap mellan en svart och en vit. och nu är, som nyhetsuppläsaren uttryckte det, produkten av äktenskapet amerikas nya president. hoppas etiopien är fortsatt bra och att lalibela blir en upplevelse 🙂 hälsa! /heidi

  3. Så sant så! Hörde idag att nu finns det Obama kakor i staterna! Är av avis på dig Erik! Ha det så bra & välkommen hem till Örebro när det blir dags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: