Ny J-lundsrektor

Att byta rektor kan innebära stora omvälvningar. Det gäller nog vilken skola som helst, men inte minst på ett teologiskt seminarium där olika ideologiska krafter slåss om tolkningsföreträdet. Att Johannelund söker ny rektor har varit klart en tid, men inte förrän idag fick vi reda på resultatet: Tomas Nygren. Och säkert är det många som drar en lättnadens suck över att det blev ett så stabilt och säkert namn.

Med Nygren i ledningen kommer Johannelund kunna fortsätta utvecklas som teologisk högskola, samtidigt som kontinuiteten och kontakten med EFS-rörelsen bibehålls intakt. Han är även en garant för att skolan inte glider iväg i liberalteologins moras, utan kommer att stå kvar på det bibliska hällebergets stabila grund.

Största nackdelen med Nygren som rektor är väl att han knappast kommer att kunna fortsätta som EFS ordförande, vilket han (så vitt jag kan förstå) skött med den äran.

I övrigt är det bara att säga: grattis Johannelund och grattis EFS! Att säga grattis till Tomas känns inte helt självklart med tanke på uppgiftens svårigheter, men nog kan man ana att rollen som rektor på Johannelund kommer innebära en hel del glädje också. Det är i alla fall min bön och min förhoppning. Alltså: Grattis Tomas!

3 svar

  1. Då återstår bara att se vem som blir ny missionsföreståndare och styrelseordförande. Två tunga poster som behöver tillsättas, alltså. För egen del hoppas jag på att EFS återigen vågar släppa fram en kvinna på någon av dessa poster.

  2. Vad jag förstår hade Tomas ändå måst sluta som ordförande (efter 9 år i styrelsen), så det enda man möjligen kan beklaga är att han nu inte kan bli näste missionsföreståndare. Men vi har ju andra goda kandidater, som t.ex. Tin Mörk.

    Är det inte dags att utse mf nu, förresten? Jag trodde nog att både johannelundsrektor och mf skulle presenteras i samma veva.

  3. Instämmer! Jätteroligt att det blev Tomas! Duktig person, och han har humor också. Det underlättar alltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: