Om homosexualitet

Här kommer en läsvärd artikel om äktenskap, homosexualitet och Guds förvandlande kraft, från True freedom Trust (TfT). TfT leds av vännen Martin Hallett och har under mer än 30 år verkat till inspiration och upprättelse för många människor i England och Storbritannien, men även därutöver. Om TfT:s röst hade lyssnats på i större utsträckning i kyrkor både i Sverige och England hade mycket av den förvirring kring sexualitet och kristen tro vi ser idag kunnat klarats ut på ett mycket mer hälsosamt sätt än vad som skett.

Idag uppfattas den här slags värderingar och syn på äktenskapet som tämligen reaktionära, men vågar man lyfta blicken något och se lite längre än enbart till den egna momentana njutningen, ja då är det inte svårt att inse att detta faktiskt är ett synsätt som hjälper människor att leva ett konstruktivt och väl fungerande liv, därtill ett liv i glädje och tillfredsställelse.

Annons

2 svar

 1. TFT :s åsikter har jag förståelse för,
  Det är därför jag envetet har förespråkat civirgitrering av livslånga partnerförhållanden. Både man/kvinna och HBT.
  Svenska Kyrkan svajar ju i denna fråga – eller vad är väjningsmöjligheten till för? Förmodligen att Svenska Kyrkan har en blandad tro för den det passar.
  Kyrkan skulle må väl av att vigselrätten dras in.
  Ingenting kan väl däremot hindra den i sin uppgift att genomföra religiös vigselakt.
  Att den statliga kyrkan lämnade väjningsrätt när det gäller kvinnoprästfrågan är något jag aldrig förstått men insett att det är statens beslut. Svenska Kyrkan har möjlighet att behålla vigselrätten under förutsättning att viga alla par som staten beslutar. Men hur skall den kunna ställa upp på detta om den bryter mot kyrkans trosuppfatning? Kyrkan är fri och en enhet men det märker man inte alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: