Fortsätt rösta i GP!

Fastän GP:s omröstning om könsneutrala äktenskap har tagits bort från den tidigare länken går det fortfarande att rösta här. (Tack till HH som gjorde mig uppmärksam på detta.) Vi får väl se hur länge den länken kommer att gälla… Just nu har nejsidan inte mindre än 62% av de 14819 rösterna. Blev det för känsligt att ha omröstningen kvar månntro?

Annonser

3 svar

 1. Oavsett vad man tycker i sakfrågan om samkönade äktenskap så tycker jag att den belyser en intressant sakfråga. Ska politiker följa eller leda en utveckling? Om politiker bara följer opinionen så tycker jag inte att de gör sitt jobb. Om det bara följer partipiskan tycker jag inte heller att de gör sitt jobb….

 2. Om politikerna fattar beslut som orsakar splittring i landet istället för att söka politiska lösningar som gynnar alla, då gör de inte heller sitt jobb. Åtminstone inte särskilt bra.

  Meningen med våra lagar är att de ska avspegla den samtida rättsuppfattningen hos samhällets medborgare. Därför är det högst tveksamt om riksdagen ska stifta lagar som ”leder en utveckling”, dvs INTE speglar den rådande uppfattningen. I den fråga vi talar om här, är opinionen så splittrad att man rimligtvis borde försöka hitta samförståndslösningar som gör att en ny lag kan vinna acceptans hos så många som möjligt i vårt samhälle.

  Detta försökte Kristdemokraterna göra. De har fått medhåll från många läger av vitt skiftande karaktär, vilket tyder på att de är på rätt spår. Men resten av Alliansen ångar hellre vidare, i akt och mening att (i strid med viljan hos uppskattningsvis 30-50 % av befolkningen) genomföra de lagändringar man föresatt sig.

  De föreslagna lagändringarna baserar man på en utredning gjord av en enda person. Man har inte ens gjort en ordentlig analys av vilka konsekvenser det kommer att få för vårt samhälle. Kallas det all ”leda utvecklingen”? Knappast. Det minsta man kan begära av ansvarsfulla makthavare är att de grundligt utreder vilka effekter en så omvälvande förändring skulle få.

 3. Nu har GP stängt omröstningen, utan att visa resultatet.

  Jag har en bild på resultatet från i förmiddags.

  http://perherman.wordpress.com/2008/11/11/gps-webbundersokning-om-homoaktenskap/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: