Hägglund backas upp

Idag får Göran Hägglund uppbackning av företrädare för både ateism och kristenhet på Brännpunkt i SvD. Svenska kyrkans företrädare lyser dock med sin frånvaro. Sv kyrkan är ju det kristna samfund som rymmer det största stödet för en könsneutral äktenskapslagstiftning med bibehållen kyrkvigsel. I den politiska ledningen i Sv kyrkan finns en klar majoritet för, även om man svävar något på målet, eftersom man inser att det skulle klyva kyrkan.

Därför kan inte Sv kyrkans ledning ställa upp på det förslag Hägglund nu presenterat, det skulle ju frånta ytterligare en viktig markör på att Sv kyrkan fortfarande är något slags statskyrka. Här är det de nostalgiska argumenten som slår till.

Men som man bäddar får man ligga. Hade Sv kyrkan varit tydligare med att visa på det omöjliga i att kalla enkönade relationer för äktenskap, då hade det möjligen gått att rädda äktenskapet med kyrkvigsel och allt. Men inte nu, när man först öppnat för välsignelse av partnerskap och sedan antytt att många gärna skulle vilja förrätta också enkönade vigslar inom Sv kyrkan. Nu är loppet kört och vi får finna oss i att det nuvarande förslaget är det minst dåliga.

Återstår att återkristna Sverige med evangeliet om Jesus Kristus. Sverige har på nytt blivit ett missionsland, där lagstiftning och samhälle i allt mindre grad bygger på den kristna tron. Undrar bara när Sv kyrkans ledning ska upptäcka det…

Annonser

Ett svar

  1. Jag har drivit frågan under några år. Den lösning jag tycker är bäst är den i SVD Brännpunkt i dag.

    Är besviken över att min kyrka Svenska Kyrkan fumlar i frågan. Har försökt ställa frågan – men har fått två svar-
    dels marknadsandelen riskeras!!!! – dels att det är så trevligt att få viga par och se till att ringarna täds på!!!!!!!

    En folkkyrka skall inte vara politiskt anfrätt – det är den enligt min mening via Kyrkomötet. Gärna politiker i Kyrkomötet men inte som partirepresentanter uta som troende medborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: