Alliansen mot kd

På eftermiddagen idag läste jag meddelandet från TT: Moderaterna, Folkpartiet och Centern kör över Kristdemokraterna i frågan om könsneutrala äktenskap (även om Göran Hägglund dementerar att så är fallet). Och Elisabeth Sandlund är lika snabb som klarsynt: redan vid halvfyra-tiden påminner hon om att nu gäller det att reagera för att begreppet äktenskap också i framtiden ska kunna vara reserverat för relationen kvinna-man. Rädda vad som räddas kan, skulle man kunna säga.

De som omedelbart ropar ”Diskriminering!” bör nog argumentera väl för sin sak, eftersom det inte handlar om någon skillnad i rättsverkan, bara i beteckning. Den som ingått registrerat partnerskap har ju redan idag samma rättigheter som den som är gift, inklusive rätten att adoptera och insemineras (det senare gäller dock inte manliga par… diskriminerande, eller hur?).

Vikten att slå vakt om äktenskapet som en institution endast för relationen kvinna-man har inte minst med barnen att göra. Det är bara i en tvåkönad relation som barn kan bli till. När barn blir till är det ett underverk, en del i det gudomliga skaparverket. Nytt liv skapas! Att dessa unika omständigheter skulle behöva en särskild benämning borde inte vara så särskilt svårt att tänka sig, om det inte vore för diskrimineringshoten. Men att vika sig för hot i en så viktig fråga som den om äktenskapet, det borde inte höra hemma i en demokrati. Dessvärre ser det mörkt ut just nu, men vem vet, kanske kan också riksdagsledamöterna återfå fattningen och inse problemen med könsneutrala ”äktenskap”.

5 svar

 1. Du pratar strunt..

 2. Tack för en tänkvärd kommentar!

  Varför ska det vara så enormt jobbigt att låta äktenskapet stå för ett förhållande mellan en man och en kvinna? Varför låta trendiga modevindar och politisk korrekthet riva upp den världsvida innebörden av begreppet äktenskap?

  Gayrörelsen och de politiskt korrekta politikerna har förmodligen ett underliggande och outtalat mål med att införa enkönade äktenskap: Att revoltera mot Gud och hans normativa skapelseordning för oss människor.

  Den här typen av mänskligt uppror mot Skaparens vilja och plan kan bara föra vårt land ännu närmare hans dom över vårt land.

  Det höga tonfallet och de hårda angreppen mot den bibliskt förankrade synen på sexuella relationer och äktenskapet visar med all tydlighet att den här frågan har en stark andlig dimension: Den världsliga (icke-troende) människan känner inte Gud, hans ord och vilja. Den människan lyder inte Gud, utan leds av helt andra krafter.

  Även bland vissa ”folkkyrkliga” och ”liberalkristna” bloggare utgör uppenbarligen den bibliska uppenbarelsen om Gud bara som en tom kuliss – inte som det väl beprövade fundamentet och Guds ”bruksanvisning” för hur vi människor bör leva i enlighet med Guds vilja.

  Vi kristna borde därför fokusera kampen både privat och i kyrkor på bön för hela vårt land och att människor ska söka sig till Jesus. Förslaget om enkönade äktenskap är bara en logisk följd av svenska folkets gudsfrånvändhet.

  Ända från syndafallet har människan gjort uppror mot sin Skapare. Genom historiens gång har människan på alla möjliga och omöjliga sätt försökt att försvara synden och avfallet från Gud. Upproret mot honom går helt hand i hand med viljan hos Guds motpol som bara vill förföra människan och föra henne bort från Gud och hans vilja.

 3. Du som politiker borde veta att en förändring till en könsneutral äktenskapslag inte påverkar barns “rätt till en pappa och en mamma”. Det du syftar på är sannolikt lagarna för adoptioner och inseminationer som riksdagen redan beslutat om 2002 respektive 2005. Så även med en oförändrad partnerskapslag för samkönade par (och att bara olikkönade par får ingå äktenskap) så har samkönade par rätt att adoptera och lesbiska kvinnor att bli inseminerade vid kliniker. Därför håller inte det som argument.

  Därför är jag nyfiken på vilka dina egentliga argument är? Eller nu när jag förklarat hur det är kanske du liksom jag är för en könsneutral äktenskapslag? Sedan blir det ju en annan debatt om man ska förändra lagarna för adoptioner och inseminationer.

  Förresten har vad jag vet kd aldrig motionerat i riksdagen om att avskaffa möjligheten för ensamstående att adoptera. Har inte de barnen rätt till “en pappa och en mamma” Även om det inte är många barn som blir adopterade av ensamstående så existerar den gruppen barn. Var är logiken?

  Enligt alla opinionsmätningar det senaste året så är en majoritet för en könsneutral äktenskapslag. Enligt en Sifo-mätning från januari i år är 71 % för en könsneutral äktenskapslag och bara 24 % emot. Bland alla riksdagspartiers sympatisörer förutom kristdemokraternas var en tydligt majoritet för reformen enligt Sifo.

  Här är länken till Sifomätningen.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_793305.svd

  Anders

 4. Genom Åkes kommentar ovan har en ny bottennivå nåtts när det gäller argumentationsnivå i denna fråga. Men har man inga argument att komma med så är det förstås svårt att åstadkomma mer än så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: