Nyordning

Jag har börjat ett nytt liv! Borta är tiden då skrivbordet var fullt att diverse, viktiga och oviktiga papper och en hel massa andra saker i en enda röra. Sedan några veckor är det ordning och reda som gäller, allt på sin plats och i prioritetsordning. Inkorgen längst till höger, därefter de korta projekten, de mer långsiktiga och längst bort till vänster sånt som ska arkiveras vid lägligt tillfälle.

Jag har begåvats med PEP! (Personligt effektivitetsprogram) Och hittills har det faktiskt fungerat, hör och häpna! För en månad sedan inföll den första kursdagen med PEP och idag den andra. Då handlade det om ordningen på det fysiska skrivbordet, idag om datorns och mejlens dito. Riktigt matnyttigt. Och faktiskt kul. Plötsligt känns det som tidigare verkade oöverstigligt någotsånär överblickbart och överkomligt.

Annonser

6 svar

  1. Gött! Har du kollat in Getting Things Done?

  2. Då har du mer tid till att blogga 🙂

  3. Mattias: Tack för tipset! Påminner i allt väsentligt om PEP.

    annso: Just precis!

  4. Det låter ju toppen! Så skönt att du har kommit in i ett bra system! =) Kämpa på!

  5. Hur många tafatta försök har jag inte gjort att få någon ordning på skrivbordet. Det har hållit en halv dag, tills man fått ett papper som man (jag) inte vet vart man ska lägga för innehållet stämmer inte med något fack som man (jag) mödosamt satt en etikett på.

    Vill veta mer om PEP – mejla mig!

  6. Jag har inget skrivbord, inte ens på jobbet. På förskolan där jag arbetar är vi ca 15 personer (personal alltså) som delar på två skrivbord fullbelamrade med faxar, scanners och skrivare. Det är ganska levande med rörigheten som skrivbord kan visa upp. Jag känner en professor vars hela arbetsrum är en enda enorm pappershög där hans egna arbeten blandats med post och studenternas uppsatser. Någonstans i smeten sitter han själv ibland, i en gungande fotölj och pannan i djupa veck, och jag anar skrivbordet också… Jag tycker att han ser smart ut när han sitter sådär. Som om det var viktigt.. Högarna blir högre för varje år, ungefär som att han älskar det där, fast egentligen kanske han har ångest..? En PEPkurs och han skulle må bra…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: