Kristus i oss

Har idag förundrat mig över episteltexten från i söndags, Första Johannesbrevet 4:16-21. Att vår kärlek har sin grund i att Gud först älskat oss är grundläggande, men att ”sådan som Kristus är, sådana är vi i denna världen”, det är hisnande och enormt uppmuntrande. Att den treenige guden så konkret tar sin boning i oss med sin helige Ande när vi döps, det är ofattbart.

Den som är kristen kan verkligen inte berömma sig över att vara bättre eller godare än någon annan, men i den som är Guds barn bor Kristus och Kristus går inte att dölja, han lyser igenom. Inför den yttersta domen får vi, i Kristus, stå rättfärdiga tack vare hans blod. Men också här i tiden, i vardagen får vi utstråla Kristus i mötet med våra medmänniskor. I det spruckna kärlet som är jag, bor universums skapare. Och just pga min egen ofullkomlighet kan hans fullkomlighet stråla ut i rämnor och sprickor.

Uppfordrande då att sträva efter att Kristus ska bli alltmer synlig i mitt liv.

Annons

Ett svar

  1. Det låter så rart och fromt det där du skriver. Jag påminns om en dag när jag extremt förbittrad och i bön liksom ropade till Gud ”långt bortom rymder vida” . Då upplevde jag att det stänkte olja rätt ner i ena ögat från ”ingenstans” och ner på täcket jag hade virat in mig i. Det var inte snålt tilltaget. Då kände jag mig så där lustigt i Kristus, tillhörande honom. Fast på ett intellektuellt plan eftersom jag inte alls hängde med i miraklet med känslorna. Jesus var ju så nära fast jag trott han var så ”långt borta”. (så tolkade jag i alla fall situationen) Det luktade rosor om oljan och jag sparade en bit av täcket som blivit oljestänkt på. Lade biten i en gammal psalmbok (1907) och gick dit och luktade ibland. Lukten satt i två veckor. Ett år senare hade oljan sugits upp av pappret i den gamla psalmboken i följande psalmvers (136:4):
    ”Du är ned av himlen gjuten . Som en ljuvlig dagg och regn; Frid och tröst med dig är fluten Under Kristi milda hägn.” !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: