Evangelium

Goda nyheter bidrar till ett bättre samhälle, skriver Bosse Angelöw på SvDs Brännpunkt idag. Och visst är det så. De goda nyheterna om Jesus Kristus är det evangelium som har förmågan och kraften att inte bara skapa ett bättre samhälle, utan helare människor, sundare relationer, fred, frihet, jämlikhet och till sist en evig salighet.

Om de ”vanliga” goda nyheterna kan bidra till ett bättre samhälle, hur mycket mer skulle då inte evangeliet betyda för vårt samhälle om fler fick höra det och förstå det i sin helhet? Snacka om nyheter!

Annons

2 svar

  1. Ja! Låt mig få höra om Jesus! Skillnaden är inte så liten mellan den Gud som är och som talar och som har vunnit seger på korset över synd, död och ondska, och den ”gud” som man funderar över hur hon/han/den måste vara för att duga åt oss för att vi skall börja tala om ”han/hon/den” så att vi blir upprättade och befriade genom ”talet om” vad det nu var som blir kvar…

  2. JA, mer Jesus åt folket…..Jag menar den som får höra att den är älskade oavsett i livet upplever verkligen upprättelse. Jag verkligen längtar efter att få vara med om att sprida detta mer och mer. De goda nyheterna om en älskanden Kristus…..Jag försöker sprida det så fort jag får möjlighet.
    Att veta att man är älskad gör att en helande process startar i ens inre…..verkligen…..så Goda nyheter bidrar till ett bättre samhälle och vi som Kristi kropp har verkligen goda nyheter att sprida. Jag stämmer in i detta och jag blev glad och uppmuntrad denna kväll av ditt inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: