Äktenskapspropp på gång

Beatrice Ask meddelade idag att regeringen tänker lägga en proposition om ny äktenskapslagstiftning redan i år. För Kristdemokraterna (och många väljare även till de andra partierna) är det otänkbart att medverka till könsneutrala äktenskap. Undrar om regeringen håller för detta?

7 svar

 1. ”För Kristdemokraterna (och många väljare även till de andra partierna) är det otänkbart att medverka till könsneutrala äktenskap. Undrar om regeringen håller för detta?”

  Än sen? Om det finns en politisk majoritet för en könsneutral äktenskapslagstiftning, så kommer den att klubbas igen förr eller senare ändå. Förstår inte vad ni konservativa kristna försöker inbilla er igentligen. Homosexuellas rättigheter är på stormsteg frammåt i samhället idag och det är bara en tidsfråga innan de kommer att få samma rättigheter som oss andra. Gilla det, eller inte…

 2. Det är min fulla övertygelse att dom flesta människor innerst inne har svårt att acceptera homosexualitet som en normalitet. Det är även min fulla övertygelse att rfsl har lyckats driva en mycket aggresiv kampanj under många år, så få vågar ifrågasätta. Om nu inte hetereosexualitet är normativt, varför skall då homosexualitet vara det? Hur man än vrider och vänder på saken, så sätter samhället normer även om det ytligt sett ser normfritt ut.

 3. martin: Vad spelar det för roll?
  Vilka är samhället? Vilka sätter normerna?
  Inbilla mig inte att de bara kommer dit hux flux….

 4. Nej ingeting kommer hux flux. Det är ju bara att det finns flera olika värderingar i omlopp i samhället, (vi människor är samhället). Och sen är jag för att ha ett historiskt och världsligt synfält på saker och ting. 2008 i sverige låter det som om människor som har svårt att acceptera homosexualitet som normalt är helt dumma i huvudet. Lyft då blicken och titta utanför västvärlden och sätt in det i ett historiskt perspektiv.

 5. martin

  Vad som är en norm styrs av vad en majoritet i samhället idag anser vara normalt, så utifrån denna premis kan man nog avskriva din tes om att homo-bi och transsexualitet, någonsin kommer att bli en norm i samhället. Det är inte heller det som det är frågan om, utan snarare att HTB personer blir bemötta med samma acceptans och respekt som hetrosexuella. Det vill säga att inte bli hånade, diskriminerade och ansedda som en 2:a klassens medborgare. Detta borde vara självklart, men är det fortfarande inte.

  Hato

 6. Rättelse ”Skall bli bemötta” ska det vara inte blir bemötta.

 7. När jag pratade med Beatrice Ask på Stockholm Pride 2006 innan valet frågade jag henne om alliansen skulle arbeta för ett könsneutralt äktenskap, hon gav samma undflyende svar då som till Bodström. Inga raka Ja eller Nej där inte.
  Under perioden som gått har Alliansens ställning ändrats så här ungefär:

  1.Ja till HBT-arbete inom Riket och Nej till Internationellt arbete, i valmanifesten för de olika partierna.
  2.Nej till HBT-arbete inom Riket och Ja till Internationellt arbete, i regeringsförklaringen.
  3.De här frågorna kan hämma svensk handel om vi tar upp dem vid internationella förhandlingar, Bildt.
  4.Ja till könsneutralt äktenskap och Proposition kommer i vår.
  5.Proposition kommer i höst.
  6.Proposition kommer i år.

  Oavsett vilken sida av frågan eller politiken vi står på är det ganska uppenbart att regeringen är fullt beredd att vela, svamla, fjanta och ändra sig fram och tillbaka i stora, avgörande frågor.
  Notera också gärna att partiet man böjer sig för (kd) är samma parti som anklagade ett parti (mp) i en tidigare regering för att spela ut sin vågmästarroll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: