Burell förtydligar

Igår bloggade jag om SAP:s kyrkovalsmanifest. Idag läser jag det hela uttolkat i Dagen. Partiets gruppledare i kyrkomötet, Olle Burell, preciserar manifestet så att vi ännu bättre ska förstå att detta inte har med kristen tro att göra, utan om hur Socialdemokraterna ska kunna behålla ett starkt grepp om Svenska kyrkan och dess tillgångar. Svenska kyrkan ska naturligtvis hämta sina värderingar i första hand utifrån SAP:s partiprogram och inte ur någon mossig gammal religiös urkund. Nåja, vi får väl se vem som överlever längst, SAP eller Svenska kyrkan. Om Burell får bestämma lär de begravas ungefär samtidigt, men om Jesus får vara med, ja då kommer det hela i ett annat läge, kan man väl säga.

2 svar

  1. Hur kunde det bli så här funderar jag på? Vägen hit måste varit kantad av fromma men senare grusade förhoppningar och missbedömningar om att allt till slut ska bli bra och förvissningen om att kyrkans fromma självklart alltid kommer att behålla kontrollen, trots märkliga former för dess styre.

    När man tänker på det är det ju rent horribelt att vi hamnat här. Kyrkan är i händerna på ett ateistiskt parti med en i högsta grad ateistisk agenda. Måtte kyrkfolket resa sig i tid och måtte Gud hjälpa oss och ge oss styrka att försöka vända den här skutan.

  2. Jodå. Jesus får vara med – alla ska med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: