Fin kväll i Sundbyberg

Har just varit på en fantasiskt kväll i Centrumkyrkan i Sundbyberg (Stanley Sjöbergs kyrka, ni vet. Och han var där!) Kvällens specielle gäst var Richard Oostrum från Amsterdam, som på ett enkelt och äkta sätt berättade om sin väg till tro på Jesus Kristus och ett liv som evangelist bl a i Amsterdams Red Light district. Richard har jag träffat några gånger tidigare, och han är en fantastisk människa! Och han gjorde det jättefint ikväll! Hans bok ”Inte längre gay” har precis kommit ut på svenska och är en berättelse om hur han som framgångsrik idrottsman och mycket engagerad gayaktivist blev övermannad av Gud och fick sitt liv förvandlat. Helt utan känslomässig hype eller minsta fördömelse över någon annan berättade han om sitt liv för oss som var samlade. Underbart uppmuntrande och i all sin enkelhet oerhört utmanande, i fråga om att älska sin medmänniska. Tack Richard!

Annons

3 svar

 1. Varför är han inte längre gay för?

 2. Anders: Jag vet inte riktigt, men förmodligen för att han upptäckt att det var en lögn som höll honom fången och att han istället får vara Guds barn, fri och hel som människa. Han sa inte det exakt med de orden, men det är som jag uppfattade det.
  Och han gjorde det definitivt inte i något slags förakt eller hat gentemot sina gay vänner. Han berättade helt enkelt sin story.

 3. Så rätt uppfattat är alltså din tolkning att han som ”inte längre gay” gjort en upptäckt av att man (som gay) har levt i en lögn, att man är ofri och inte en hel människa?

  Vad baserar du detta på? Är det något som sägs i bibeln eller annan källa för sanningspåståenden?

  Mvh
  Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: