Drogliberalism

Tobak och alkohol är farliga och starkt beroendeframkallande droger. Just därför är det så alarmerande när detta negligeras, som t ex i svenskarnas attityd till alkohol eller tobaksindustrins skrupelfria marknadsföring i tredje världen. Viktigt är då att påminna om behovet av goda förebilder. Vi har alla ett ansvar, inte bara för oss själv, men också för dem vi har runt omkring oss. För ingen är så stark att man inte påverkas av sin omgivning, på gott och ont. Låt oss därför hjälpas åt att skapa miljöer där vi kan påverka varandra i positiv riktning, utan droger.

3 svar

  1. Du glömde ett annat gift, religionen.

  2. Att vara emot regleringar och förbud är inte detsamma som att negligera riskerna med det som tillåts. Jag inser att alkohol och tobak är farliga och beroendeframkallande, men jag tycker ändå att alla lagar som på något sätt reglerar dessa produkter bör tas bort. Människor måste få lov att själva ta ansvar över sina egna liv.

    Goda förebilder har jag inga problem med, och det är just goda förebilder, inte lagar och förbud, som borde användas för att påverka folks beteenden.

    Jag tar också starkt avstånd från ditt påstående att man har ett ansvar över andra. En människa som har ansvar över andra är en slavägare. Om jag inte får göra som jag själv vill, eftersom någon annan person anser sig ha rätt att ”ansvara över mig” hindrar mig, då är den personen någon som förtrycker mig.

  3. Dessa pekpinnar. Varför är ni så skrämmande många – ni som får en mening i livet – inte genom vad NI gör, utan genom vad ni lyckas styra andra männsikro till att göra eller inte göra. Jag och ytterligare miljontals svenskar har mer än nog av er!! get a life!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: