LO skickar förakt med posten

Igår när jag hämtade posten hade jag fått brev från LO. Blev lite fundersam när jag såg avsändaren, men blev samtidigt nyfiken på vad Landsorganisationen skulle kunna vilja mig. Misstänker att de inte organiserar särskilt många präster, men varför inte pröva nya grepp?

När jag sedan kom in till köksbordet och sprättade upp kuvertet visade det sig vara ett slags förtalskampanj mot min granne riksdagsmannen. Han har visserligen inte flyttat in ännu, men jag har hört att han skulle ha köpt villan snett över gatan. Men LO har tydligen koll på sånt och vill göra oss grannar särskilt välkomnande genom att utmåla vår blivande granne som en som vill försämra sjukförsäkringen rejält.

Jag orkade inte ens läsa igenom hela brevet, det var ju bara ett sånt lågvattenmärke. Har man inget positivt att komma med istället? tänkte jag och slängde det i pappersåtervinningen. Ynkligt och lågt, det är vad det är. Nu måste LO vara bra desperat om de försöker driva opinion på det här sättet. Undrar just hur många nya medlemmar de får med såna här metoder, eller hur mycket förtroendet för en redan rätt luggsliten organisation ökar. Inte särskilt framgångsrikt är min gissning.

Förvånas ibland över hur långt ifrån verkligheten och vanligt folk också arbetarrörelsen har glidit. Att de andra partierna gjort det är inte lika förvånande, men arbetarrörelsen borde väl rimligen vara angelägen om den lilla människan och vara lyhörd för vanligt sunt förnuft, folkvett, hyfs och hederlighet. Men det är tydligen länge sedan de värdena försvann.

Annons

10 svar

 1. Prasterik säger att LO skickar förakt. Jag tycker att högeralliansen skickar förakt med sin omfördelning från fattiga till rika och från sjuka till friska. Kan man klara att förakta människor genom lagstiftningen, så borda man själv klara av att grannen får ett brev om vad alliansen håller på med.

 2. Vanlig förlegad vänsterretorik från Nicke B. Det spelar tydligen ingen roll vilka åtgärder Reinfeldt & Co vidtar för att minska den höga arbetslöshet som vänstern lyckats skapa och bibehålla. Åtgärderna kallas fortfarande ”omfördelning från fattiga till rika”. Men utrustad med avundsjukans skygglappar ser man förstås inget annat.

  För egen del är jag istället tacksam att någon vågar stimulera företagande och ökad tillväxt för att få fler arbetslösa att slippa just denna fattigdom. Att någon på samma gång vågar värna om de svaga i vårt samhälle OCH samhällets fortsatta utveckling och välstånd. Det finns inget förakt i detta. Det är bara en annan modell än den socialistiska för att försöka göra Sverige till ett bättre land för oss alla att leva i. I mina ögon ter det sig faktiskt märkligt med ett arbetarparti (s) som satsar så lite på att sätta (fattigt) folk i arbete.

  Men alldeles oavsett ståndpunkt när det gäller ovanstående, har Erik givetvis rätt i att det är ett riktigt lågvattenmärke – oaktat avsändarens politiska hemvist – att bedriva förtalskampanjer bland politikers grannar. Inte undra på att det är svårt att rekrytera folk till politiska uppdrag. Den som själv skulle vilja bli utsatt för detta kan väl räcka upp en hand.

  Nej, just det.

  Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det skall ni också göra för dem. Även om de råkar ha en annan politisk uppfattning.

 3. Haha, det rolia i kråksången är att LO-politrukerna tror att detta inte kan hända dom själva.

  Dom är ju goda och vill ju alla väl – inte som dom i alliansen. En extraordinär skenhelighet.

  Men nu har dom ju visat hur en slipsten ska dras.

  Funderar på att leta rätt på något illaluktande politiskt (S)-beslut i min ort och skicka massbrev till grannarna tilll den politiker som drivit fram beslutet.

  Oj vilket ylande det kommer at bli.

  LO visar vägen.

 4. Det kanske är dags att fackförbunden ser över sina utgifter samt vad de erbjuder sina medlemmar?

  Varför sitta på dyra adresser och ha så mycket administration? Fackförbunden är som AMS och Landstingen. Ingen vet vad de erbjuder, bara att de kostar en hel del.

 5. Heja LO! Mycket bra initiativ! Om våra s.k. folkvalda inte klarar av att stå för sin politik inför sina grannar är de inte mycket att ha!

 6. Typiskt vänstergrepp… min egen brevlåda översvämmas med jämna mellanrum av erbjudanden om att demonstrera, tycka synd om alla som inte är vita män samt uppmaningen att sluta handla. Konstruktivt? -Nej!
  Alltså: a) LO springer uppenbarligen vänsterfalangens ärenden.
  b) LO har inte gjort någonting bra som de kan lyfta fram och få medlemmar med.

 7. Heja LO! Det är bra att ni tänjer gränser.

  Nu ska jag ut och leta rätt på för LO-ledningen obehagliga ”sanningar” och informera Vanjas grannar om dem. Facket har ju en riktigt snuskig pampbyk att ösa info ur. Riktad reklam liksom. Nu djävlar.

 8. För att hålla med tidigare kommentarer; INTE undra på att LO förlorar medlemmar!

  PÅ vilket sett är det ett bra initiativ att skapa debatt genom skicka trakasserande brev till politkers grannar, NIcklas Eriksson?

  inte bara stör det andra och förstör grannfriden hos folk, men det tvingar oxå in människor i en debatt de kanske inte vill ta del i från början.

  visserligen ska våra folkvalda politker kunna stå för vad de propagerar, men det är väl lite väl lågt att tvinga dem göra det på ett privat plan.

  hur skulle du tycka om det, Nicklas Eriksson, om alla dina grannar fick förtalsbrev om dig som uppmanade till att gå och konfrontera dig och dina politiska åsikter på din egna dörrmatta?

  Att skicka ett förtalsbrev till grannarna är ett kränkande och ovärdig metod att skapa debatt. om LO vill skapa en riktig debatt så skriv en debatt artikel i DN eller SVD som allt annat anständigt folk, och om de fortfarande inte tycker det räcker till, så publicera den i City eller Metro, tidiningar som läses av princip alla som tar tunnelbanan.

  att en sk folklig organisation som LO ens får för sig att förfölja människor på det här sättet är patetiskt.

  Bort med LO, de har uppenbarligen helt tappat greppet!

 9. Jag förstår ärligt talat inte, tycker inte LO att politiker (även om de i detta fall tillhör den superjätteelaka alliansen) förtjänar att ha lite privatliv?
  De står säkert för sina åsikter, men vill man verkligen stå och diskutera det i trappuppgången?

  http://bitchslapbarbie.wordpress.com/2008/05/31/under-baltet/

 10. Tänker på Ugglas ”Där hjärnan tar slut, tar nävarna vid…” (ur låten ”IQ”). Denna LO-kampanj måste vara den politiska motsvarigheten.

  Nicke B har snöat in på vänsterretoriken som förpestat debattrummet i decennier. Kom med konkreta argument istället för att rapa klyschor utan innehåll. På vilket sätt skulle fler individer i arbete vara omfördelning från fattiga till rika? Vet du, Nicke, något om hur många inom sjuksvängen som faktiskt skulle ViLJA arbeta? Men som idag inte har några realistiska vägar att gå, då de enligt sina forna arbetsgivare står ”bortom hopp” och fått kicken? Varför är alla så måna om penningersättningen? Varför inte diskutera bästa sätten att verkligen säkra att så många som möjligt återgår i arbete? Fast vänstern vill ju helst ha alla på bidrag, i beroendeställning till samhället. De är fogligast då, och röstar ”rätt”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: