Farlig cykel och paj bil

Igår kväll förklarade jag nöjt att jag hade ny cykel. Idag har jag fått två välmenande kommentarer om att jag nog bör vara försiktig med att använda den, pga dålig kvalitet och stor olycksrisk. Tack för varningarna, de är säkert inte utan grund. Jag ska försöka vara försiktig och inte utsätta cykeln för onödiga påfrestningar. Idag har den dock fungerat.

Jag berättade också igår kväll om att Saaben fått hosta och att jag med snarast rutinmässig förväntan tänkte mig hämta den från bilverkstaden nu i eftermiddag. Men tji fick jag. Motorn har inte bara lite hosta, den är helt enkelt kaputt. Att kosta på en så gammal bil ett fullständigt motorbyte, är helt uteslutet, så det blir istället till att ersätta Saaben med något annat fordon. Återkommer i det ärendet.

Dessvärre innebär detta att jag i nuläget äger en icke funktionsduglig bil och en troligen livsfarlig cykel… Det hade jag ingen aning om för bara ett dygn sedan. Ibland blir man förvånad. Undrar just om Gud vill säga mig något särskilt mitt i allt detta…?

3 svar

 1. Med hjälm och en kort bön skulle jag våga cykla på nästan vad som helst. Vid närmare eftertanke så gjorde jag just det från Brickebacken ner till missionsskolan en hel termin.

  När det gäller SAAB har jag dock bara medlidande att erbjuda – även det av personlig erfarenhet.

  Allt gott!

 2. Köp en japanare så behöver du inte ha den på verkstad så mycket.

 3. Han kanske vill säga promenera mera? 🙂
  hoppas det ordnar sig
  mvh Annso

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: