Bergsvelociped

Från och med ikväll kan det vara klokt att se sig om en extra gång innan man kliver ut i gatan. Prästerik har nämligen ny cykel. Den förra blev jag ju bestulen på. Men tack vare den stora el-kedjans gratiscykelpremier och omtänksamma vänner har jag ikväll kunnat montera ihop en alldeles ny bergs-velociped, gemenligen kallad mountain bike, av kinesiskt ursprung. Glänser gör den förvisso, men det återstår att se om den dessutom duger till att fortskaffa sig med.

Lagom till denna transport-framgång har dessvärre den blå Saaben drabbats av något slags hosta. Vanligtvis, åtminstone vad oss människor anbelangar, brukar ju just hosta gå över av sig själv på några dagar, men att det skulle gälla även plåt-automobiler har jag inte riktigt tron för. Pinsamt måhända för en präst, men det är faktiskt den krassa verkligheten. Följdaktligen har jag bokat tid hos min bilmekande libanesiske vän, som säkert snabbt och effektivt (precis som vanligt) kommer att tillse att Saaben får hälsan åter. Eftersom jag dessutom har lovat låna ut den över helgen, skulle det kännas extra förtretligt om mekanikern skulle gå bet, eller sakna de rätta reservdelarna.

 

2 svar

  1. Jag skulle avråda från att använda den cykeln. Det har hänt olyckor med den cykel som SIBA gav bort (ZOTE), och jag har svårt att tro att Elgigantens cykel (Nakahara) är mycket bättre.

  2. Hej Erik!

    Vill bara utfärda en lätt varning för sådana där premiecyklar. Själv ”fick” jag en premiecykel av SIBA för ett par år sedan när jag skaffade ny mobil. Den pajade redan efter ganska lite användning, när jag försiktigt körde ned för en trottoarkant i Uppsala, så sprack fälgen tvärs över och jag hamnade framför en bil. Tack och lov var den stillastående pga att det var mycket trafik i den aktuella korsningen.

    Så inga mer premiecyklar för mig. Blev en från Biltema istället, även de kanske inte är de bästa heller ur kvalite´tssynpunkt.

    Allt gott och tack för besöket på J-lund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: