Välfylld helg

Vilken fantastisk helg det har varit!

I fredags mötte jag Etiopien-missionären Magnus vid tåget och hade glädjen att ta med honom på Sörbykyrkans tillsammanshelg på Kilsbergsgården. Där fick vi del av en del glimtar och intryck från vardagen i Nakamte och kyrkans utveckling, glädje och problem hand i hand, precis som här.

När vi sedan skickat iväg honom vid lördag lunch fick vi som var kvar möjlighet att samtala om livet i Sörbykyrkan, om det vi tycker är bra och det vi önskar vore annorlunda. Efter en avslutande mässa återvände vi sen till Örebro på lördag kväll.

Söndagens gudstjänst blev också en glädjefest, där vi fick ta emot ännu en ny familjemedlem i Guds familj, lilla Alfrida, som döptes. Hennes kusiner sjöng om att vi får vara barn i Guds familj, tack vare Jesu försoningsverk. Deltagarna i tillsammanshelgen sjöng också om att Herren är vår herde och vi fick be om och ta emot syndernas förlåtelse, och be om helande och upprättelse för trasiga och sjuka. Allt detta i en salig röra, så salig och så rörig att det utlovade referatet vid kyrkkaffet från tillsammanshelgen helt kom av sig och doptårta och konfirmandintervjuer och kyrkkaffeprat tog överhanden istället.

Eftermiddagen upptogs sedan av konfirmandläsning, intervju med en journalist och sedan samtal med vår Johannelundspraktikant Simon, som helt abrupt har kastats in i Sörbykyrkans liv just denna helg, till glädje för oss och förhoppningsvis också för honom. Efter en kort sightseeing i Örebro och förbi en del av våra kyrkliga landmärken hamnade vi på Lilla Indien på norr för en välbehövlig kvällsmåltid.

När sedan lugnet lägrat sig på söndagskvällen var det skönt att få stänga av datorn, släcka lampan och vila i den gode Herdens starka och trygga famn. Allt är nåd!

Annons

Ett svar

  1. Hejsan Erik! kul att du har Johannelundspraktikant, om han vill ha en liturgiskkontrast t Söerby är han självklart välkommen t OP o har han tunt i schemat kommande helg är han välkommen på uppbyggelsehelg, det gäller ju självklart dig också.

    /Ylva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: