Påsken förändrar allt

Tänk vilken kontrast det är att gå från Stilla veckans intensiva lidandesprägel och äntligen få övergå i Påskveckans glädje och uppsluppenhet. Gårdagens gospelhögmässa och dagen glädjefyllda små-och-stora-gudstjänst är verkligen något annat än Stilla veckans fastepsalmer och läsningarna om Jesu lidande och död.

Ändå behövs de två karaktärerna. ”Utan fasta ingen riktig fest” som någon av katolska kyrkans företrädare uttryckte det häromveckan. Och visst behöver vi nyanserna och kontrasterna för att bättre kunna se vad det är vi hela tiden har: nåden i Jesus Kristus.

Nu är det jubeltonens och lovsångens högsäsong fram till Kristi himmelsfärdsdag, då vi istället får gå in i förväntan och förberedelse för den Helige Andes nedslag i Pingsthelgen. Att den nuvarande evangelieboken betecknar de nu förestående söndagarna för Andra söndagen i påsktiden osv. är en fin påminnelse om att Påsken inte är över bara för att Annandagen går mot sitt slut. Nu får vi istället fira påsk så det står härliga till i flera veckor. På onsdag är det våffelfest i Sörbykyrkan. En dag förskjutet visserligen, men våfflor är väl härligt närhelst de kommer 😉 och i påsktiden tycker jag att det känns alldeles ypperligt.

Glad forsättning på Påsken!

Annons

Ett svar

  1. Månntro Efs-arn liksom jag själv känner en allt större samhörighet men stammen i vår kristna kyrka (den katolska) där det framhålls att det är Gud och kyrkan som är helig. Människor som gör sej själva stora och tror att de då också är heliga kan dra både sej själva och andra i olycka. (risken med frikyrkligheten).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: