Tävling i pepparkaka

dsc02291.jpgdsc02294.jpgMed stor kreativitet tog sig de båda lagen an uppgiften att skapa något helt nytt av tre pepparkakshus-satser. Sörbykyrkans hemgrupper samlades i eftermiddags till julfest och tävling i pepparkaka.

Herrlaget gav ett idrottsligt perspektiv och skapade en fotbollsarena där matchen mellan Karlslunds IF och Manchester United uppenbarligen slutade 5-1. En smärre sensation bara det. Konstgräs verkar ju duga på fler håll och när laget fick kritik för det sparsamt inredda kommentatorbåset avfärdades detta med en kontring.

Damlaget å sin sida höll sig till en mer sakral stil och byggde Lucia-kyrkan med dristiga lösningar, inte minst vad gäller klockstapelkonstruktionen. En liten diskussion uppstod om prästen var en valross eller om valrossen var präst. Också korset högst upp på lanterninen måste betraktas som en rätt vågad konstrution, som dock visade sig hålla t o m för kristyrdekoration.

Det hette ju att det skulle vara tävling, men med så utomordentligt avancerade tävlingsalster konstaterades att Lucia-kyrkan vann damklassen och fotbollsarenan vann herrklassen.

Annons

4 svar

  1. Snygga pepparkakshus, men måste nog säga att din pepparkakskyrka imponerade mer. Öven i OP bakades pepparkakshus idag, men vi började från deg vi…dessutom med ”hjälp” av söndagskolebarnen. Mkt kristyr, mkt skratt, mkt kreativitet o en del ganska fina skapelser.

  2. Tack, tack. Jag var dock imponerad av att det faktiskt gick att bygga en fotbollsarena och en kyrka med exakt samma grundingredienser;-) Men, som någon sa: ”fotboll är ju också en religion”, så de kanske inte så långt ifrån varann ändå. Dock är det inte samma religion!

  3. Härligt! Man skulle varit där!

  4. Spännande att se om vi kan nå varann på detta vis. Jag gör ett första försök med att bahärska alla ”konstigheter” med blogg etc.
    Räknar med att Du skriver nån form av resedagbok, fast jag inte har kunnat nå den. Här har vi det bra. Det börjar lugna ner sig efter helgerna och vi försöker pusta ut, men allt har varit roligt och bra. Lite snö i luften bara, ingen på marken.
    God bless. / Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: