Annonskampanj för äktenskap

Svenska evangeliska alliansen (SEA) genomför denna vecka en annonskampanj i Stockholms tunnelbana för att bevara äktenskapet för endast man och kvinna. Det väcker uppenbarligen ont blod, inte minst hos RFSL:s förbundsordförande Sören Juvas, som säger: ”Jag har ingen lust att sätta mig i tunnelbanan och få det kastat i ansiktet att jag ska särbehandlas bara för att jag råkar ha en man”. 

Stefan Gustavsson påpekar helt korrekt i dagen nyhetsbrev från SEA, angående de uppseendeväckande intoleranta reaktionerna från RFSL ungdoms Felix König:

”Att RFSL då väljer att försöka tysta sina meningsmotståndare visar på stor respektlöshet för dessa människor och ytterst är det ett hot mot demokratin”

Personligen tycker jag att det är mycket intressant att det så snabbt har blivit ytterst kontroversiellt att stå för en åsikt som alltid har varit självklar i vårt land och som fortfarande är det i lejonparten av världens länder. Dessutom är den hållningen helt i överensstämmelse med vad Sveriges rikes lag fortfarande stadgar. Att det då framställs som kränkande och diskriminerande blir bekymmersamt, inte minst för dem som annars vill framstå som toleranta och som värnar värden som yttrandefrihet och demokrati. Nåja, det ska bli spännande att se vad som händer framöver. Jag är i alla fall glad att jag betalat in medlemsavgiften till SEA. Kanske borde jag betala in en extra gåva också, så att det kan bli fler annonskampanjer. De har uppenbarligen en viss effekt.

3 svar

  1. Att värna yttrandefrihet och demokrati är inte samma sak som att vilja att allt ska få sägas överallt! Jag känner mig kränkt av reklamen i tunnelbanan och framförallt det man kan läsa om kampanjen på hemsidan. SL har ju faktiskt en policy om att reklam inte ska vara stötande eller kränkande. Politisk korrekthet har jag inte mycket till övers för, men inte heller argumentet att något alltid har varit på ett visst sätt, eller är så i andra länder. Idag ser iaf det svenska samhället helt annorlunda ut, och vi måste faktiskt värna de barn som lever i nya familjekonstellationer! Jag tycker att ni religiösa generellt är väldigt dåliga på att värna kärleksbudskapet och att bry er om era medmänniskor. Skärp er!

  2. Det är en märklig känsla att det helt plötsligt ska vara kränkande att vara normal, att svenska folket ska styras av en liten bråkdel av befolkningen, som ska slå på den politisk korrekta trumman. Särskilt när de använder devisen att göra det politiska personligt, och göra politiska åsikter till en imitation av religiös livsstil som ska accepteras som privat. Jag tycker det gränsar till manipulation när en persons upplevelser ska styra resten av befolkningen. Dessutom använder de staten som slagträd för sina privata åsikter.

    Nej, fenomenet med feminism och queerdiktatur är tack och lov över, efter att vänsterns värdenihilister fått styra över människors känsla för rätt och fel och förbjuda det normativa.

  3. Hanna: Varför är det kränkande för dig att människor tycker att äktenskapet ska vara tvåkönat och säger det? Du tycker annorlunda och jag kan ärligt säga att jag inte känner mig det minsta stött eller kränkt av det och inte heller tycker jag att du är kärlekslös eller att du inte är omsorgsfull.

    Om du i en tänkt framtid skulle argumentera för att man ska behålla 18-årsgränsen eller inte öppna äktenskapet för nära släktingar, är det då kränkande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: