Pingstvänner uppmanas lämna SvK

Detta är bara för sorgligt. Stockholms domkyrkoförsamling ger ut ett material som sägs ingå i dess ”evangelisationssatsning”, men innehåller tydligen ett uttalande av prästen Niklas Olaison, som får pingstledaren Sten-Gunnar Hedin att uppmana pingstvänner att begära utträde ur Svenska kyrkan. Det är svårt att yttra sig om saken så länge man inte sett skriften Hedin reagerar emot, men även biskop Caroline Krook tillstår att Olaisons ord inte stämmer med Svenska kyrkans teologi.

Hur det än är, och vad som än har sagts och skrivit är det sorgligt att Hedin ska behöva gå ut med en slik uppmaning. Det är väl knappast så att det enbart är för detta uttalandes skull han gör det. Detta är snarare droppen som fått Hedins bägare att rinna över.

Det hade varit långt bättre om alla dessa pingstvänner (är det många som också är medlemmar i Svenska kyrkan tro?) hade lämnat Svenska kyrkan i respekt för henne som en separat och legitim kyrka, istället för att göra det i besvikelse och avståndstagande.

Sorgligt är det, alldeles oavsett vad just denne Olaison i detalj har sagt eller inte sagt.

Annonser

Ett svar

  1. Visst skall vi protestera när man vantolkar Guds ord. Men hur många av oss medlemmar i pingstförsamlingar är fortfarande medlemmar i svenka kyrkan? Själv lämnade svenska kyrkan när den blev en frikyrka. Sådana hot är bara ett slag i luften. Kan inte inte du Sten-Gunnar Hedin föra en dialog/debatt med Niklas Olaison istället. Själv har jag försök att få en debatt om din bibelsyn i Israel/Palestina-konflikten. Men hanvägrar, jag tycker han är feg. Jag väntat på en dialog dej sen 2005. se länk:http://web.telia.com/~u04802029/debatt-1.htm

    Egon Berglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: