Inför söndagen

Något av veckans höjdpunkt i Sörbykyrkan är ”Inför söndagen”, åtminstone för mig som ska förbereda predikan. Vi träffas varje (så gott som) onsdag året runt för att i all enkelhet läsa kommande söndags bibeltexter och samtala och be över dem. Trots det enkla upplägget och att vi kommer mer eller mindre oförberedda visar det sig alltid att vi får ett samtal som handlar om livet och tron på ett för det mesta djupt och personligt plan. Där ryms både skratt och tårar, men aldrig några hårda konflikter, även om vi visst kan ha olika åsikter om en del saker.

Ikväll kom samtalet i stort att handla om vårt behov av både syndamedvetande och frälsningsvisshet. Efter att ha lyssnat på ”de gamles” visdom och själv deltagit i samtalet känns livet liksom lättare och mer meningsfullt. Till slut fick vi också möjlighet att be tillsammans för Sörbykyrkan och dess människor inför höstens alla aktiviteter. Allt detta är verkligen nåd!

2 svar

  1. Ja visst är det härliga samlingar i all sin enkelhet. Hade tänkt vara med igår men vi fick en oplanerad gäst som vi ville ta om hand. Har ju prioriterat bort lite kör nu för att kunna dyka upp oftare. Vi ses!

  2. Jaa! Kom ofta! 🙂 Fast gäster behöver också tas om hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: