Pride-debatt del II

Fick de tag i nån som var tillräckligt hatisk i programmet? Nej, tydligen inte. ”Ingen ville kommentera det faktum att ni (alltså Svenska kyrkan) deltar i Pride-paraden” får vi höra i programmet P4 Extra idag (alldeles i början av del 2). Kanske stämmer det inte in i den redan färdiga bilden av ”mörkermännen” och ”svartrockarna” och allt vad de kan hitta på, när präster med en Bibelgrundad teologi uttrycker sig kärleksfullt och nyanserat? Kul för Pride och den svenskkyrkliga delegationen i paraden att de fått en alldeles egen propagandakanal i radio.

Annons

2 svar

 1. Så är det verkligen. Media är så enormt sekulariserat styrt i Sverige. I gårdagens Aktuellt förfasade man sig över en Gymnasieskola i Stockholm där läraren i Biologi undervisade att evoulutions läran är en teori ibland andra. Detta är ju fruktansvärt, att en intelektuell lärare inser att människans längtan att bevisa sitt ursprung från aporna inte är ett faktum utan bara en teori, eller? Strax efter inslaget fick Richard Dawkins (ateismens aposten) föra fram sitt ateistiska budskap helt oemotsagd. Reportern gick till nästa inslag med ett leende på läpparna. Att trycka ned och förkasta dem som inte vill säga att abort är ok och att vi inte kommer från aporna är helt ok och önskvärt. Vidare att applådera en person som säger att GT:s Gud (likt Marcion) är en rad saker som skulle få varje muslim att regera över hela världen om det hade sagts mot Allah, det är bra enligt Aktuellt. Jag vet svaret på problet, det stavas, Folkväckelse!

 2. Markus,

  I skolor bör endast fakta läras ut, och visst kan man tycka att det är tråkigt att antivetenskapliga uppfattningar såsom t.ex. schamanism, scientologi eller för den delen bibelns skapelseberättelse inte lärs ut som vore den sanningen.

  Evolutionsteorin är förvisso en teori. Ja. Men det är en teori som har ett enormt gott vetenskapligt stöd: Från Paleontologi-geologin, från den jämförande fysiologin och anatomi , från utvecklingsbiologin, ekologin, från medicinen, biogeografin, molekylärgenetiken, kontinetaldriften m.m.

  Kan skapelseberättelserna enligt Moseböckerna och Johannesevangeliget bekräftas på liknande sätt? Svar nej.

  Därför bör skolan lära ut kunskap. Inte saker som helt saknar vetenskapligt stöd. Eller hur?

  Mvh
  Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: