Norska lutheraner

Solen skiner också idag över den Evangelisk Lutherske Frikirkens PAM (pastors och medarbeidermöte) i Stavern utanför Larvik i Norge. Här har jag fått tillbringa ett par dagar i god gemenskap och uppbyggelse. Temat är ”Ved Ånden” och den Helige Ande har återkommit i de olika samlingarna.

Själv har jag talat över att möta människor där sexualitet inte följer de ”normala” mönstren och att leva i en ”multisexuell” tid. Det har varit inspirerande med det gensvar jag fått, med många uppmuntrande ord. Samtidigt blir det aningen frustrerande med större och mindre missuppfattningar och sammankopplingar med personer och sammanhang som jag inte alltid tycker att jag vill sammankopplas med.

Ändå är det fantastiskt att få vara tillsammans med kristna syskon. Den kristna gemenskapen är ju förunderlig i sitt gränsöverskridande. Tänk att hitta systrar och bröder som jag fram till nu inte känt!

Annonser

Ett svar

  1. Ha det gott i Norge Erik! Jag kan tänka att det måste vara stimulerande att få resa runt som du gör och träffa så många nya människor i olika sammanhang. Sånt brukar göra intryck i alla fall på mig. Men nu är det dags att ta fram fanan och vikingamössan…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: