Högmässa i Almby kyrka

Har precis kommit hem från högmässa i Almby kyrka. Där samlades vi, rätt olika människor, utan att egentligen känna varandra allihop. Ändå hör vi ihop och är syskon i Jesus Kristus. Våra röster vävdes samman till en gemensam lovsång till Gud, vi lyssnade till samma bibeltexter och bad gemensamt att ”Ärans Konung” skulle höra vår bön och våra kroppar tog emot samma bröd och vin till förlåtelse och nytt liv. Olika, men förenade, inte kring en idé eller sofistikerad lära, utan omkring honom som en dag skall vara allt i alla, Jesus Kristus själv. Och inte bara vi som satt i Almby kyrka idag, utan vi är förenade med generationer som gått före oss och som kommer efter och med människor runt hela jorden. Tänk att en liten stund få delta i den eviga tillbedjan inför Guds tron, med gemensamma formuleringar och texter med Guds folk över hela jorden!

Annons

3 svar

  1. Det där gjorde mig nästan fysiskt illamående…

  2. Måhända den Helige är å färde..? Åminstone är det min spontana reaktion. Jag tror att Gud verkar på så många olika sätt. Kanske är det illamåendet ett tecken på att han faktiskt finns och att han vill ha även med dig Henrik att göra. Men det finns naturligtvis andra orsaker till illamående. Tänker ändå att du kanske inte helt behöver utesluta möjligheten att Gud talar också på det sättet. Önskar dig Guds frid.

  3. Frid är alltid trevligt, när Gud tar paus mellan syndafloder och dödsänglar =) Veckan kommer dock ägnas åt sataniska lustar. Det blir mysigt =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: