Dator och dop

Äntligen har jag fått tillbaka min dator efter ytterligare en reparationsvända (fjärde gången sedan i juni…). Den här gången har de raderat allt på den, så jag har fått återinstallera Office-paket och diverse andra program och inställningar. Nu hoppas jag bara att datorn ska fungera i fortsättningen.  Kanske kan man säga att den varit med om ett slags frälsningsupplevelse. Allt det som tidigare var förvanskat och felprogrammerat och som hela tiden gjorde datoranvändandet besvärligt och otrevligt, allt det är borta och en nyinstallation har skett. Nu återstår att se om det blir någon bestående förändring eller om den gamle Adam gör sig påmind igen. Vem vet…

 Ska imorgon få ta emot en grupp studenter från Örebro teologiska högskola för en genomgång av dop. Intressant med tanke på att det är en baptistsk utbildning. Misstänker att just frälsningskopplingen är en fråga som kommer att beröras. Innebär dopet verkligen en rening från synden, eller är det bara en symbolhandling för min egen överlåtelse? Jag kanske får anledning att återkomma i ärendet. För trots att det är baptistisk utbildning finns där studenter som kommer från kyrkor där dop av barn är en självklarhet, så då bör det rimligen också ingå i utbildningen. För några år sedan gick jag en slags handledarutbildning för just denna slags genomgång, men inte förrän nu har den kommit till användning på riktigt. Ska bli kul tycker jag.

Ett svar

  1. Ett stort lycka till dig och din dator i fortsättningen. Hoppas han är frisk nu och får leva länge tills han somnar in, mätt på sitt elektroniska liv.

    Hoppas genomgången gick bra, hade jag vetat det i tid kanske jag hade smugit bort och lyssnat om man hade fått det. Och tack för helgen, jag tror att just den stilla och innerliga gudstillbedjan sim präglade det hela säkert berörde många. Låt oss forsätta i den andan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: