Etiopien bombar Somalia

Oj, är det krig i Etiopien? Då är det väl jättefarligt att resa dit? Både ja och nej. Mer eller mindre krig har det varit länge. Och visst kan det vara farligt att resa till Etiopien. Men framför allt har nyheterna om den uppblossande konflikten lyckats ta sin in i svensk media och därför ”finns” den.

Dessutom är de aktuella krigshandlingarna så vitt jag kan förstå inte på etiopiskt territorium utan uteslutande på somaliskt. Det gör det inte ett dugg mindre hemskt eller tragiskt, men för familjen Johanssons resa till Etiopien har det ingen stor betydelse, så här långt.

Resan ja, på onsdag morgon reser vi, jag och moster Solveig, mamma och pappa, mammas kusin Sune och hans hustru Kerstin. Vi flyger British Airways från Arlanda via Heathrow i London och Borg el Arab i Alexandria till Addis Abeba. På plats i Etiopien finns redan mina bröder Edvard, Emil, Elis och Emils hustru Lina. Fick just sms från dem där det meddelar att de tidigt imorgon bitti reser västerut mot våra gamla hemtrakter.

Enligt planerna ska de möta upp med oss andra i Ambo på lördag. Där har jag tänkt att vi ska ta oss ett dopp i den av heta källor uppvärmda utomhuspoolen, besöka kratersjön Wonchi uppe på 3000 möh, och på söndag gå i gudstjänst i en av Mekane Yesus-kyrkans församlingar. Förhoppningsvis kan vi också hälsa på hemma hos obbo Moroda och hans familj innan vi återvänder till Addis. Den 2 jan hoppas vi att syster Ellen också ansluter efter en nära väns bröllop här hemma. Några dagar blir vi således inte mindre än 11 personer, som ska försöka samsas och uppleva landet med 13 månaders solsken tillsammans.

I mån av tillgång till internet kommer det säkerligen någon rapport här på bloggen från våra äventyr i Afrika.

Ett svar

  1. Vi örebroare som för tillfället återfinns på det skånska slättlandet hoppas att resan kommer att gå bra och att du och din familj får en bra och rofylld tid tillsammans i etiopien. Här hemma i svea rike när vi hoppet om att kanske en dag få komma dit vi med. Om Gud vill. Vi ses i januari!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: