Morgonmässa och julblommor

Oj, vad tidigt det känns med mässa redan kl 8.00! Hur länge kan man ligga kvar i sängen och ändå hinna i tid till första psalmen? Det är den återkommande frågan på onsdagmornar…trots att det egentligen inte alls är särskilt tidigt. Och när jag väl är där, ja då är det en sån nåd! ”För dig utgiven.” För mig! Kan det vara större?

Tänk att Gud står ut med min trötthet och tröghet. Hur less ska han inte vara på alla mina krumbukter för att förhala mötet med honom? Och ändå: ”För dig utgiven.”

Senare idag har jag haft förmånen att följa med Märta på två julblommebesök hos gamla åsidotagna människor för en stunds prat, kaffe, bibelläsning, psalmsång och bön. Det behövs lite tid för att bilden ska klarna: dessa människor som idag bara är en spillra av vad de var i sin krafts dagar är så lätta att förbise, men i själva verket bär de på erfarenheter som jag skulle kunna lära mycket av om jag bara hade tillgång till dem. Hur lätt är det inte att frestas negligera dem som jag inte omedelbart får kontakt med!

Gud ge mig ödmjukhet, så att jag ser det du ser hos andra människor, och hjälp mig se på mitt eget liv med ditt perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: