Vilrum

Dagens hetaste debatt handlade om ett vilrum, vad det är och var det bör vara och om hur stor risken är att man dör utan att någon märker det ifall vilrummet ligger alltför avsides. Ja, det var sannerligen svårt att veta vad som var allvar och vad som var på skämt. Men förvånansvärt många var ändå mycket involverade i samtalet, tidvis under rätt glada skratt. Tänk att placeringen av en soffa kan skapa så stort engagemang!

I dessa slutet-på-kyrkoåret-tider skulle väl diskussionen kunnat överföras på de stora eviga frågorna. Var vill jag ha min vila och innan jag dör, har jag då gjort upp med honom som alltid vakar över mig att också hämta mig ur vilrummet? Även i den diskussionen tar vi människor del med större eller mindre allvar, en del mycket intensivt, en del rätt lojt och andra mer bara på pin kiv. Ändå är det väl de frågorna vi borde ägna oss åt?

Gud, hjälp oss att se det som är väsentligt och samtidigt möta det med glimten i ögat.

Nu är det kväll och jag ser fram emot en god vila, och om jag dör inatt räknar jag med att han som lovat att vara med i allt står vid sitt ord. Sov gott! (eller vila i frid) 😉

3 svar

  1. Hehe, man blir lite nyfiken på i vilket sammanhang den heta debatten fördes, men det kanske du föredrar att hålla för dig själv med hänsyn till de inblandade förstås…

  2. Ordet vilrum är lite kul. Det händer emellanåt att man på ritningar kan se begreppet ”vilorum”. Det håller vä om det är en ritning över en kyrkogård men kanppast på ett kontor.

    Men det finns faktiskt en korrekt benämning i Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Det heter då vilutrymme och förväxlingsrisken är minimal.

  3. Här är förresten länken till den som vill veta allt om vilutrymme. http://www.av.se/dokument/afs/afs2000_42.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: