Uterummet vinterstädat

dsc01637.JPGEn del saker är lätta att skjuta upp i det oändliga. Som att städa uterummet inför vintern till exempel. Jag skulle lätt kunna räkna upp en lång rad andra såna saker som är hur tröga som helst att få gjorda. Hur kommer det sig att det är på det sättet? Ofta visar det ju sig att när jag väl tar itu med det, ja då är det inte så svårt och inte tar det så lång tid heller. Och så skönt det känns efteråt!

Jag funderar om det är likadadsc01642.JPGnt i mitt andliga liv ibland. Det kan ligga gammal bråte och störa både länge och väl, som jag vet att jag borde ta itu med, men som blir liggande. Tröskeln att övervinna min stolthet och lämna min själviskhet och otro vid Jesu kors kan ibland vara så otroligt svår att ta sig över. Men när det väl är gjort, ja då förundras jag över hur odramatiskt det egentligen var. När jag ser tillbaka på den tröskeln, då verkar den så obetydlig.

Tänk om jag kunde påminna mig om det lite oftare. För ju längre jag väntar med mina ärenden till Jesus desto svårare verkar de ju bli. Så skönt om jag på ett tidigt stadium kunde komma mig för att få det överstökat. Antar att det är det som är poängen med det Luther kallar för den ”dagliga omvändelsen”. Att varje dag få börja på ny kula, med ett rent bord, på ett vitt ark eller hur man nu vill formulera det, tänk vilken möjlighet!

Önskar att känslan efter att uterummet blivit städat skulle få vara en påminnelse om mitt behov av Guds förlåtelse och upprättelse varje dag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: