Ledig helg

Idag är det höststäddag i bostadsrättsföreningen. Då får manHöststädad gräsmatta möjlighet att träffa alla grannarna, vare sig man vill eller inte. Först lövräfsning och städning av kantsten och förrådstak, sedan lastas alltihop på ett lastbilsflak och sen äter vi varmkorv. Mycket trevligt och gemytligt. Fast idag regnar det. Ändå lyckas korven skapa något slags förväntan på grannsämja och gemenskap. Jag höll mig kvar en liten stund, innan blåsten och kylan drev hem mig till kaffekoppen inomhus istället.

Nåja, gräsmattorna blev fina och nu kan snön komma utan att det gör oss något. Hade tänkt att jag skulle ha städat av min egen täppa också, nu när flaket finns på plats, men regnet och förkylningen gör att jag nog skjuter upp det projektet något. På måndag kanske…

Jag har ledig helg den här helgen. Typiskt att jag skulle bli förkyld just nu bara. Ser fram emot att delta i morgondagens gudstjänst i kyrkbänken. Det är ungdomarna som har huvudansvaret för gudstjänsten och det är alltid spännande att se vad det blir då! Önskar att alltfler människor i alla åldrar skulle känna sig så pass hemma i kyrkan att de vågade ta plats och ha frimodighet att träda fram mer än nu. Jag tror ju att var och en är ett viktigt bidrag till helheten. Men det är ju heller inte så lätt när vi är vana vid att det är prästen som ska ha svaret på så många frågor och när vi har fått för oss att allt måste gå till på ett visst sätt för att duga. Därför är det så roligt att ungdomarna faktiskt vill!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: